Kategoriat
Arviot Levyt

Princen uusi albumi ”Art Official Age”

Art Official Age (2014)
Prince: Art Official Age (2014)

Maanantaina julkaistiin tieto Princen tulevan albumin, tai itse asiassa albumien, julkaisusta. Warner Bros. -levy-yhtiö julkaisee Princen albumin Art Official Age Euroopassa 29.9.2014, ja seuraavana päivänä Yhdysvalloissa. Samalla aikataululla ilmestyy myös 3rdEyeGirl-kokoonpanon ja Princen rockpainotteinen albumi Plectrumelectrum.

Levyt voi ennakkotilata verkkokaupasta jo nyt, jolloin kuunteluun saa heti kolme biisiä: Clouds, Breakdown ja Pretzelbodylogic. Näistä Clouds on ainoa, joka ei ole ollut saatavilla aiemmin.

Kategoriat
Arviot Levyt

Prince – LotusFlow3r/MPLSOUND

Prince julkaisi 29.3.2009 kolmen levyn kokoelman, jota myydän Yhdysvalloissa yksinoikeudella Target-kauppaketjun myymälöissä sekä digitaalisessa muodossa Princen omalla sivustolla www.lotusflow3r.com. Digitaalisessa muodossa levyt ovat osa koko nettipalvelun vuosimaksua, joka on 77 USD. Musiikki on taattua Princeä, vanhoilla ja uudemmilla mausteilla. Levitystapa jatkaa artistin etsintää musiikkibisneksen maailmassa.

LotusFlow3r

Prince - Lotusflow3r (2009)
Prince - Lotusflow3r (2009)
 1. From the Lotus…
 2. Boom
 3. Crimson and Clover / The Morning After
 4. 4Ever
 5. Colonized Mind
 6. Feel Good, Feel Better, Feel Wonderful
 7. Love Like Jazz
 8. 77 Beverly Park
 9. Wall of Berlin
 10. $
 11. Dreamer
 12. …Back to the Lotus

MPLSOUND

Prince - MPLSOUND (2009)
Prince - MPLSOUND (2009)
 1. There’ll Never B (Another Like Me)
 2. Chocolate Box
 3. Dance 4 Me
 4. U’re Gonna C Me
 5. Here
 6. Valentina
 7. Better with Time
 8. Ol’ Skool Company
 9. No More Candy 4 U
Kategoriat
Ajankohtaista Arviot Levyt

Chinese Democracy

Guns N' Roses: Chinese Democracy (2008)
Guns N' Roses: Chinese Democracy (2008)

Kulttuurituotteiden kritiikki on kriisissä. Mediat ovat keskenään yhä kovenevassa taloudellisessa kilpailussa ja kritiikkejä kirjoitetaan hyvin todennäköisesti kovassa kiireessä, tulospaineessa ja osin myös kokemattomin voimin. Asiantunteva kritiikki katoaa hiljalleen, kun kokeneita kulttuuritoimittajia siirretään syrjään.

Minua on jo vuosia häirinnyt se, miten levyistä ja elokuvista kirjoitetaan. Kriitikot tarttuvat yhä hanakammin juorulehdistä löytyviin teemoihin ja itse kulttuurituotteiden arviointi jää taka-alalle. Yksi esimerkki on Guns N’ Rosesin uusi albumi Chinese Democrazy, jonka arviot ovat lähes poikkeuksetta veistetty samasta puusta: ensin kerrotaan kuinka kauan Axl Rose on viilannut levyä, kuinka paljon rahaa on kulunut, kuinka monessa studiossa on oltu ja kuinka sekopäinen se Axl mahtaa olla. Lopuksi todetaan, että kun levyä tehtiin näin kauan olisi odottanut jotain parempaa. Kiitän tästä syväluotauksesta.

Yksi kriitikko tunnusti arvostellussaan suoraan, ettei levyä voi arvioida puolueettomasti, koska syntyprosessi on niin värikäs. Onneksi levyn kansi ei ole värikäs. Sekin saattaisi haitata musiikkiin perustuvan arvion tekoa.

Kiina on kieltänyt levyn julkaisun rajojensa sisällä ja samalla maan ulkoministeriön edustaja on antanut tähän mennessä parhaan arvion levystä. Edustaja on Ylen verkkouutisen (26.11.2008) mukaan sanonut, että ”monet eivät pidä Guns N’ Rosesin musiikista, koska se on liian meluisaa ja elämöivää”. Näinhän se on: toiset tykkäävät, toiset eivät. Varsinaisista arvosteluista toivoisi saavansa muutakin tietoa.