Kravitz revitteli Helsingissä

Lenny Kravitz -konsertti
26.10.2014 klo 21.15-23.15
Hartwall-areena, Helsinki

Lenny Kravitz, Strut tour 2014
Lenny Kravitz, Strut tour 2014

Osallistuin sunnuntaina 26.10.2014 Lenny Kravitzin Strut-kiertueen kolmannelle keikalle, joka järjestettiin Helsingissä. Kiertue alkoi Venäjältä 22.10. Helsingin konsertti oli hyvä, muttei rock-revittelystä huolimatta aivan yhtä energinen kuin edellinen Suomen konsertti vuonna 2008 (lue arvioni). Kravitz kertoi kärsivänsä kurkkuvaivoista, mutta se ei menoa suuremmin haitannut.

Yksi konsertin kohokohdista oli Sister-kappaleesta alkanut jakso, johon kuuluivat lisäksi Circus-albumin (1995) nimibiisi sekä saman levyn kappale Can’t Get You Off My Mind. Seuraavana kuultu New York City uudelta Strut-levyltä vaatii oletettavasti hieman enemmän radiosoittoa ennen kuin se villitsee yleisön kunnolla. Hieno kappale se on silti.

Loppupuolella esitetty Let Love Rule toimi hienosti, samoin takuuvarma rock-hitti Are You Gonna Go My Way. Yleisölaulanta Let Love Rule -biisin aikana teki ilmeisen vaikutuksen Kravitziin, jonka Twitter-tilillä julkaistiin pari tuntia konsertin jälkeen tviitti:

Helsinki. I’ll never forget your love. #struttout #show3 @ Hartwall Arena http://t.co/kqdD3DCZFq

— Lenny Kravitz (@LennyKravitz) 26. lokakuuta 2014

Encorena esitettyä The Chamber -biisiä saatiin odottaa aavistuksen pitkään, mutta konsertti päättyi sen myötä tyylikkäästi. Yksi haittaava tekijä koko konsertissa oli äänentoisto, joka oli viritetty aavistuksen liian kovalle, jolloin äänet särkyivät hallissa. Positiivinen fiilis konsertista silti jäi. Tämä ei tietenkään ollut ainoastaan Kravitzin ansiota, sillä myös bändi hoiti hommansa tyylikkäästi. Erityisesti kitaristi Craig Ross taituroi jälleen koko rahan edestä.

Konsertissa esitetyt kappaleet:

Dirty White Boots
American Woman
It Ain’t Over Till It’s Over
Strut
Dancin’ Till Dawn
Sister
Circus
Can’t Get You Off My Mind
New York City
Dig In
Always on the Run
I Belong to You
Let Love Rule
Fly Away
Are You Gonna Go My Way
The Chamber


Julkaistu

kategoriassa

,

Kirjoittanut

Avainsanat:

Kommentoi

Vastaa