Prince – LotusFlow3r/MPLSOUND

Prince julkaisi 29.3.2009 kolmen levyn kokoelman, jota myydän Yhdysvalloissa yksinoikeudella Target-kauppaketjun myymälöissä sekä digitaalisessa muodossa Princen omalla sivustolla www.lotusflow3r.com. Digitaalisessa muodossa levyt ovat osa koko nettipalvelun vuosimaksua, joka on 77 USD. Musiikki on taattua Princeä, vanhoilla ja uudemmilla mausteilla. Levitystapa jatkaa artistin etsintää musiikkibisneksen maailmassa.

LotusFlow3r

Prince - Lotusflow3r (2009)
Prince – Lotusflow3r (2009)
 1. From the Lotus…
 2. Boom
 3. Crimson and Clover / The Morning After
 4. 4Ever
 5. Colonized Mind
 6. Feel Good, Feel Better, Feel Wonderful
 7. Love Like Jazz
 8. 77 Beverly Park
 9. Wall of Berlin
 10. $
 11. Dreamer
 12. …Back to the Lotus

MPLSOUND

Prince - MPLSOUND (2009)
Prince – MPLSOUND (2009)
 1. There’ll Never B (Another Like Me)
 2. Chocolate Box
 3. Dance 4 Me
 4. U’re Gonna C Me
 5. Here
 6. Valentina
 7. Better with Time
 8. Ol’ Skool Company
 9. No More Candy 4 U

Tausta

Prince on keskittynyt viimeisen 15 vuoden aikana kahteen asiaan: musiikin tekoon ja sen levittämiseen. 1990-luvun puolivälissä mies hermostui Warner-levy-yhtiöön niin, että päätti lähteä omille teilleen jakelupuolella. Pian uutta musiikkia alkoi ilmestyä internetiin, josta sai ostaa usean levyn cd-bokseja ja pian myös erilaatuisia mp3-tiedostoja.

Pari verkkosivustoa myöhemmin, vuonna 2007, Prince kohahdutti musiikkialaa julkaisemalla Planet Earth -albuminsa Brittein saarilla Mail On Sunday -sanomalehden kylkiäisenä. Albumi ei noussut saarivaltiossa levykauppamyyntiin perustuville listoille, mutta Prince nettosi levyllä ilmeisen hyvin. Muualla maailmassa levy julkaistiin normaalisti levykaupoissa.

Uusin levykokoelma (Prince: LotusFlow3r, Prince: MPLSOUND ja Bria Valente: Elixer) on jälleen yhdenlainen kokeilu, jonka tavoitteena on karsia välikäsiä artistin ja musiikin kuluttajien väliltä. Artisti on tehnyt sopimuksen suoraan jälleenmyyjän eli Target-ketjun kanssa. Suurin taloudellinen hyöty syntyy musiikin tekijälle, mikä ei kuulosta väärältä.

Levyt

Musiikillisesti uudet levyt ovat yhtä aikaa sekä tuoreita että tuttuja. Prince on yhä Prince eikä MPLSOUNDin rumpukone ole mitenkään uusi kokemus. Albumi on kokonaisuutena kuitenkin varsin freesi pakkaus 2000-luvun säyseämmässä tuotannossa. Tuntuu kuin Prince olisi hetkeksi asettanut Jehovan todistajien värikkäät lehdykät pöydälle, vetänyt leopardistringit jalkaan ja alkanut tykittää syntikan ja rumpukoneen kanssa kirpeässä kevätsäässä. Albumin kappaleista varsinkin Chocolate Box (feat. Q-Tip), Valentina, Ol’ Skool Company ja No More Candy 4 U ovat erinomaisia vauhtibiisejä, jotka vertautuvat taannoiseen iTunes-singlehelmeen nimeltä F.U.N.K. (2008).

LotusFlow3r on enemmän kitara ja rumpu -painotteinen levy, jonka tunnelmat ovat kepeämmän MPLSOUNDin rinnalla aavistuksen pohdiskelevampia. Uskon asioista puhuminen on minimoitu, oletettavasti Target-yleisöäkin ajatellen. Albumin huippukohtia ovat bluesmainen Colonized Mind, Wall Of Berlin, $ ja Jimi Hendrix-teemainen Dreamer. Levy pysyy kokonaisuutena hienosti koossa, enkä tohtisi ehdottaa sen sulauttamista MPLSOUNDiin, kuten jotkut ovat verkkoarvioissa tehneet. Cd-versiossa albumin kolmantena kappaleena on Tommy James and the Shondells -coverbiisi Crimson and Clover. Digiversiossa kappaleen korvaa The Morning After.

Levysetin kolmas albumi on Bria Valenten debyytti Elixer, jonka taustahahmona Prince on vaikuttanut. Prince on tainnut itse todeta, että albumi syntyi, koska hän kyllästyi odottamaan uutta Sade-levyä.

Julkaisu Suomessa

Albumikokoelma tullee levykauppoihin Euroopassa huhtikuun aikana. CDON.com kertoo levyn olevan jo tilattavissa, mutta uskallan epäillä, että varastosta liikkuisi vielä mitään ulos. Yhdysvalloissa levyn myynti on ollut sen verran vilkasta, että sijoitus viikonlopun Billboard 200 -listalla lienee ensimmäinen tai toinen.


Julkaistu

kategoriassa

,

Kirjoittanut

Avainsanat:

Kommentoi

3 vastausta artikkeliin “Prince – LotusFlow3r/MPLSOUND”

 1. Henrik avatar

  Lotusflow3r nousi ensimmäisellä viikolla Billboard 200 -listalla kakkoseksi, kuten povattiin. Tänään levy näytti olevan myynnissä ainakin Helsingin Stockmannilla.

 2. Tahvo avatar
  Tahvo

  Keskustan Stockmannista tosiaan löytyi, hintakin ihan ok (24.90,-) muualta ei sitten kyllä tunnu löytyvän, monesta paikasta olen etsinyt ja kysynyt. Myyjä ei osannut kertoa, mitä kautta olivat levyjä saaneet myyntiin. Mitä verkkokeskusteluja katselin, ei muualtakaan Euroopasta juuri levyä tunnu löytyvän….

 3. Henrik avatar

  Joo Stockmann tuntuu olevan Suomen johtava Prince-liike tällä hetkellä. Levyjä on yhä hyllyssä, mikäli kiinnostaa. Itselläni on ollut levytilaus Play.com-nettikaupan PlayTrade-osiossa, mutta toimitus on kestänyt ja kestänyt. Mahtaakohan levy tulla juhannukseksi?

  Kuuntelin eilen Bria Valenten Elixer-levyä eikä ole kyllä sekään huono – oikein mainio, joskaan ei rajoja murtava R&B-albumi.

Vastaa