Pet Shop Boys – Live

Pet Shop Boys - Yes (2009)
Pet Shop Boys – Yes (2009)

Pet Shop Boys – eli Neil Tennant ja Chris Lowe – esiintyi Helsingin jäähallissa 2.7.2009. Kyllä, bändi on yhä olemassa. Arvoin pitkään lähdenkö keikalle, mutta viime kesäisen The National -arvuuttelun tavoin tämäkin päätös lähteä keikalle kannatti. Hieman yli 1,5 tuntia kestänyt show oli visuaalisesti erittäin komea. Musiikki on tietysti aina ollut korkeatasoista. Vanhat klassikotkin kuulostivat yllättävän ajankohtaisilta.

Kulmikas konsertti alkoi katsomoa tärisyttävällä Heart-biisillä. Kuutiopäiset esiintyjät astuivat lavalle kuutioseinän takaa, joka toimi koko keikan keskusmotiivina. Lava heräsi henkiin, kun seinään heijastettiin komeita videoteoksia. Uudelta Yes-levyltä kuultiin mm. Pandemonium, Love etc. ja Building a Wall, jonka jälkeen muurit murtuivat Go West -kappaleen tahdissa. Konsertissa kuultiin myös mm. It’s a Sin, Jealousy, Suburbia ja Love Comes Quickly. Ehyen ja rehellisen konsertin kruunasivat henkilökohtainen suosikkini Being Boring ja West End Girls. Visuaalisesti keikka oli kokemus.

Pet Shop Boys -keikka oli myös ihmisystävällinen. Jäähalliin pääsi sisään lyhyellä jonottamisella ja konsertti alkoi vain hetki ilmoitettua myöhemmin. Konsertin päätyttyä hallin ovet olivat apposen avoinna, minkä ansiosta uloskin pääsi kävelemään suoraan. Kolmekymppinen kiittää.

Pet Shop Boys:
www.petshopboys.co.uk


Julkaistu

kategoriassa

,

Kirjoittanut

Avainsanat:

Kommentoi

Vastaa