Planet Earth

Planet Earth (2007)

Heinäkuun puolessa välissä ilmestynyt Princen uusi albumi Planet Earth on nostattanut keskustelua mediassa ja musiikkibisneksessä. Levyjä on jaettu Briteissä ilmaiseksi Mail On Sunday -lehden mukana sekä Princen konserttien yhteydessä. Tässä lyhyessä arviossa keskitytään levyn sisältöön.

Planet Earth on tuore julkaisu, joten sen sisältö on vasta jotenkuten tuttu. Seuraavassa kuitenkin kappalekohtaiset kommentit minulta ja toiselta vannoutuneelta Prince-harrastajalta Teolta. Lisää kommentteja saanemme vielä.

Henrik: Kiitos Teo, kun ehdit osallistumaan keskusteluun.
Teo: Eipä kestä. Olen kuunnellut levyn vasta noin kolme kertaa, mutta tässä nyt mitä jäi mieleen.

Planet Earth
H: Albumin avausraitaa on arvosteluissa luonnehdittu ekoballadiksi, mikä on itse asiassa ihan hyvä kuvaus. Luonnon ja maailman nykyinen tila huolestuttaa artistia, mutta mitään uutta ei debattiin juuri tuoda. Lopun kitarailoittelun luulisi lämmittävän yhden omakotitalon.

Guitar
T: Loistava, kertosäe hymyilyttää.
H: Levyn energisin biisi. Idea on yksinkertainen, mutta kun laulaa rakastetustaan niin kyllä sen huomaa. ”Eye love U baby, but not like Eye love my guitar”

Somewhere Here On Earth
H: Kaunis jazz-balladi. Hieman minua häiritsee yhtäläisyys biisiin Here On Earth, Princen vuonna 2001 ilmestyneeltä albumilta One Night Alone…

The One U Wanna C
H: Tämä on aika tavanomaisen albumin ehkä mielenkiintoisin kappale, siis musiikillisesti.
T: P*rkele, kun ärsyttää toi kertosäe:
”I got a lotta money ( etenkin tämä kohta )
I don’t wanna spend it on me
I like pretty thangs
U’re just as pretty as U can be
So if U ain’t busy later
And U want some company
I ain’t trying to be a hater
I’m the one, the one, the one U wanna C”
Muutoin upea biisi.

Future Baby Mama
H: Asiallinen soul-poljento.

Mr. Goodnight
H: Vanha kunnon Prince kisuttelemassa naista, kuin maailmassa ei olisi ketään muuta ikinä ollutkaan. Toimii, vaikkei olekaan uutinen.
T: Mr. goodnight ja Chelsea Rodgers ovat takuulaatua molemmat.

All The Midnights In The World
H:
Tätä on monaalla pidetty albumin heikoimpana esityksenä, ja onhan se sitä. Prince-asteikolla heikko on kuitenkin kohtalainen, ainakin useimmiten.

Chelsea Rodgers
H: Tämä on yksi albumin parhaista biiseistä ja seuraava single-lohkaisu. Taka-ajatuksena ilmeisesti mainostaa uutta 3121-parfyymia, jonka mainoksissa Chelsea Rodgers esiintyy.

Lion Of Judah
H: Tässä kappaleessa kiteytyy ehkä parhaiten tällä albumilla Princen pyhän ja profaanin sekoittelu. Kieli on raamatullista, muttei tällä kertaa ylitsevuotavaa. Syynä voi olla myös laajan kuulijakunnan huomioiminen. Jehovan todistajien oppien levitys saattaa karkottaa joitakin…

Resolution
H: Ensimmäisillä kuuntelukerroilla särähti korvaan tietty saarnaamisen meininki, mutta useammalla kuuntelulla biisi muuttuu paremmaksi ja paremmaksi.

Yhteenveto
T:
Palaan asiaan kun olen levyyn enemmän perehtynyt, mutta tossa oli ensi vaikutelma. N.E.W.S.in jälkeen ei edes hyvä levy tunnu niin hyvältä…rima on korkealla ;)
H: Rima on tosiaan korkealla. Levy ansaitsee vielä uusia kuuntelukertoja.


Julkaistu

kategoriassa

Kirjoittanut

Avainsanat:

Kommentoi

Vastaa