Timex 41711

Ostin viime viikolla kellon verkosta. Ostopäätös syntyi nopean harkinnan jälkeen. Halusin huolettoman ja edullisen peruskellon, jossa ei ole turhia krumeluureja. Päädyin amerikkalaisen kellovalmistajan, Timexin, klassikkoon T41711, joka kulkee verkkokaupoissa nimillä Casual 41711 ja Camper 41711. Kello saapui UPS:n toimittamana eilen.

Timex #T41711
Timex #T41711

Teksasista lähetetylle kellolle kertyi lähestyskuluineen hintaa alle 50 euroa, jonka lisäksi tulee vielä Suomen alv. Olisin ostanut kellon asiantuntevalta kellokauppiaalta Suomesta, mutta minulle kerrottiin, ettei Timexia enää tuoda maahan. Onkohan tosiaan näin? Verkkokaupusteluksi joka tapauksessa meni.

Kello on kevyt ja miellyttävä pitää ranteessa. Ensi näkemällä kello tuntui pienemmältä kuin odotin. Kyseessä ei ole über-maskuliininen hauistreeneri, vaan Swatchin tyyppinen kevytrakenteinen ja asiallinen ulkoilmakello. Ranneke on nylonia ja vedenkestävyydeksi ilmoitetaan 30 metriä. Pariston kestävyydeksi lupaillaan jopa 8 vuotta.

Kello luo jonkinlaisen jatkumon Yhdysvaltain armeijan toisessa maailmansodassa ja Vietnamin sodassa käyttämien kellojen kanssa. Kellovalmistajat Benrus ja Westclox valmistivat armeijalle kevyitä kelloja, joiden ulkoisen olemuksen Timex ”peri” omaan kelloonsa 1980-luvulla. Sittemmin Timexin kellossa on siirrytty quartz-koneistoon ja hieman erilaiseen ulkokuoreen. Rauhan miehistä ainakin MacGyver on kyseisen kellon käyttäjä.

Lähteitä/linkkejä:


Julkaistu

kategoriassa

,

Kirjoittanut

Avainsanat:

Kommentoi

2 vastausta artikkeliin “Timex 41711”

  1. markus avatar
    markus

    hei vain. miltä nettisivulta ostit tämän kellon? olen itsekin yrittänyt etsiskellä samaa ajannäyttäjää.

  2. Henrik avatar

    Ostin kellon Amazonin kautta. Toimittaja oli jokin pienempi firma Teksasissa.

Vastaa