Madonna Helsingissä

Madonna: Hard Candy (2008)
Madonna: Hard Candy (2008)

Madonna: Sticky & Sweet Tour
Helsinki, Jätkäsaari 6.8.2009

Kannattaako keikkailu? Tällä hetkellä ilmeisen hyvin. Kiertueet ovat monille artisteille luotettavampia tulonlähteitä kuin levymyynti, jonka tuottoja syö mm. musiikin laiton kopiointi. 1980-luvun puolella syttynyt Madonna-kipinä sai itsessänikin uuttaa voimaa, kun nainen kävi kotikontujeni läheisyydessä visuaalisesti häikäisevän show’nsa kanssa. Olen päivittänyt levykokoelmaani usealla viime vuosien albumilla, jotka olivat syystä tai toisesta jääneet levykauppaan.

Madonnan Sticky & Sweet Tour ei tarjoa suuria uudistuksia illasta toiseen – tai siis ei mitään uudistuksia lyhyitä välispiikkejä lukuun ottamatta. Toisaalta jos näkee kiertueelta vain yhden keikan, ei toistuva rakenne haittaa lainkaan. Yle Teema esitti keikkaa edeltävänä maanantaina koosteen Argentiinan keikalta ja suurin piirtein samaa oli odotettavissa Suomessakin.

Helsingin Jätkäsaaren keikka oli konserttikokemusten joukossa unohtumaton. Muistan kelailleeni Blond Ambition Tourin tv-tallennetta nuorempana VHS-nauhurissa aika montaa kertaa ja nyt Madonnan näkeminen konsertissa oli oikein mainio kokemus. Toki on myönnettävä, että eniten lavan tapahtumia tuli seurattua isolta näytöltä, koska etäisyyttä lavaan oli useita kymmeniä metrejä ja edessä potentiaalisia koripalloilijoita. On Madonna toki paljain silminkin nyt nähty.

Keikan intensiteetistä ja parhaista hetkistä on liikkeellä lähes 85 000 erilaista mielipidettä. Kohokohtia itselleni olivat ehdottomasti keikan aloittaneet Candy Shop ja Beat Goes On sekä hetki alun jälkeen seurannut retro-osuus (Vogue, Into the Groove, Holiday). Tähän kimaraan sopi myös Michael Jackson tribuutti, joka oli toteutettu hyvällä maulla. Billie Jeanin tahtiin tanssineen Michael look-aliken lisäksi konsertissa nähtiin hetkellisesti Jacksonin Man In The Mirror -biisin sanoja näytöllä sekä tunnuksenomaiset yhden käden hanskat konsertin päättäneen Give It 2 Me -biisin aikana.

Mieleenpainuvin yksittäinen biisi oli Like A Virgin albumilta löytyvän Dress You Up -biisin erinomainen rokahtava versio. Noin 100 minuuttia kestänyt konsertti päättyi energiseen tykitykseen biiseillä 4 Minutes, Like a Prayer, Frozen, Ray of Light ja Give It 2 Me. Keikan päätyttyä kaiuttimet soittivat vielä Michael Jacksonin Wanna Be Startin’ Somethin’ -kappaleen.

Biisilista Helsingissä 6.8.2009:

Candy Shop
Beat Goes On
Human Nature
Vogue
Die Another Day (Video)
Into the Groove
Holiday
Dress You Up
She’s Not Me
Music
Devil Wouldn’t Recognize You
Spanish Lesson
Miles Away
La Isla Bonita/Lela Pala Tute (trad.)
Doli Doli
You Must Love Me
4 Minutes
Like a Prayer
Frozen
Ray of Light
Give It 2 Me


Julkaistu

kategoriassa

,

Kirjoittanut

Avainsanat:

Kommentoi

Vastaa